Ekmek satışında yeni dönem: Zorunlu oldu!

Belirlenen yeni kurarlar ile birlikte artık ekmeğin üzerinde, fırının ismi, üretim yeri ve tarihi üzere bilgilerin yer alması gerekecek.

FIRINCILAR DURUMDAN PEK ŞAD DEĞİL

Bu düzenleme, fırıncıları pek mutlu etmedi. “Biz aslında günlük ve sıcak ekmek üretiyoruz, etikete gerek duymuyoruz,” biçiminde yorum yaptılar.

ATV Haber’e konuşan fırıncı Fehmi Aksünür, “Sıcak sıcak satış varken, soğuk satıştan kim faydalanır? Müşteri rahatça ekmeğini almak ister. Akşamdan kalan ekmeği biz sabah satamayız. Sıcak çıkan ekmeği bekletemeyiz. Kimse almaz.” dedi.

Bir öbür fırıncı İshak Atış ise “Biz paket ekmek yapmıyoruz. Ekmek için bir katkı unsuru de kullanmıyoruz” tabirlerini kullanırken, kelam konusu etiket düzenlemesinin ekstra da bir maliyet getireceğine de dikkat çekti.

Yeni düzenlemeye nazaran, ekmeklerin makul standartlara uyması bekleniyor. Ekmeğin kabarmış, âlâ pişmiş fakat yanmamış olması, elle temas edilmemesi gerekiyor. Ayrıyeten fırının ismi, üretim yeri ve tarihi de ekmek üzerinde bulunacak.

ELLE TEMASIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ PLANLANIYOR

Tüketicilerin merak ettiği tüm bilgiler, ambalaj üzerindeki etikette yer alacak. Ambalajlı ekmeklerin üzerinde, hangi un kullanıldığı, üretim tarihi, son kullanma tarihi yahut raf ömrü üzere bilgiler de belirtilmiş olacak. Ambalajsız ekmeklerin ise ya kağıda sarılması ya da poşetle kaplanması gerekecek, böylelikle elle temasın önüne geçilmiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir